Prvih 100 dni: Česa takšnega v Sloveniji še nismo doživeli

Člani vladajoče ekipe, ki so v času epidemije z novim koronavirusom delali noč in dan ter nas obvarovali najhujšega. (vir: Twitter)

Včeraj je minilo 100 dni od imenovanja vlade, koalicijo pa sestavljajo stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS. Vlada je bila imenovana 13. marca pozno zvečer in je takoj začela z delom. Delo celotne ekipe bilo neprecenljivo, garaško in neverjetno, usmerjeno v dobrobit državljanov ter njihovega blagostanja. Česa takšnega v Sloveniji še nismo doživeli.

Hkrati se je vlada že v prvih 100 dneh, ko se bi po vseh običajnih pravilih demokratičnega sveta morali zgolj seznanjati s področji, soočila z neverjetnimi napadi opozicijskih strank in večine tranzicijski levici naklonjenih medijev.

Najbolj jih napadajo prav tisti, ki so februarja vrgli puško v koruzo in nas prepustili na milost in nemilost prihajajoči epidemiji novega koronavirusa, ki se je že peklensko širil okrog nas. Gre za LMŠ, SD, Levico in SAB.

Vendar, ministri so vzdržali, sprejeli tri protikoronske zakone, s katerimi so omilili posledice širjenja novega koronavirusa in poskrbeli tako za prebivalstvo kot gospodarstvo, da ni potonilo. Hkrati so zastavili temelje za čas po zdravstveni krizi, kjer rešujejo predvsem delovna mesta in podjetja.

Slovenija se je z vsem tem uvrstila na seznam najuspešnejših držav pri premagovanju novega koronavirusa na svetu. Vodilne mednarodne agencije nam dodeljujejo že tudi najvišje rejtinge, kar je z vidika gospodarske uspešnosti države izredno pomembno.

Kako je prvih 100 dni komentiral vladni predsednik? Zahvalil se je požrtvovalnim ekipam.

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj na Twitterju zapisal:

“100 dni Vlade RS nima primerjave v zgodovini. Še nikoli ni nobena vlada doslej v prvih 100 dneh v tako zahtevnih okoliščinah sprejela toliko usodnih in dobrih odločitev. Hvala požrtvovalni ekipi strank SDS, SMC, Nova Slovenija in DeSUS za nesebično delo za domovino.”

M. D.