Invazija v polnem teku

Fotografija je simbolična. (vir: dw.net)

Policisti ljubljanske policijske uprave so od ponedeljka, 15. junija, do včeraj, 21. junija, to je v šestih dneh izsledili in prijeli 155 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ob tem so v Livoldu prijeli še 30-letnega državljana BiH, ki je v kombiju prevažal 19 migrantov.

Kronologija prijetih je naslednja:

– Ponedeljek: 15 prijetih – na območju Ljubljane – državljani Maroka in Alžirije

– Torek: 44 prijetih – na območju Ribnice, Starega Loga in Ljubljana – državljani Sirije, Bangladeša, Alžirije, Maroka in Pakistana

– Sreda: 34 prijetih in prevoznik (državljan BiH): Stari trg pri Ložu, Mavrc, Livold in Ljubljana, državljani Alžirije, Iraka, Sudana, Pakistana, Afganistana, Libije in Maroka

– Četrtek: 6 prijetihKočevje, Ljubljana: državljani Maroka,  Libije  in  Alžirije

– Petek, sobota: 56 prijetihDolga vas, Kočevje, Ribnica, Grosuplje, Velike Lašče in Ljubljana; državljani Maroka, Afganistana, Tunizije, Pakistana in Alžirije.

Iz ostalih policijskih uprav bodo o izsledenih in prijetih večinoma poročali jutri, v ponedeljek.

Dodajmo, da se v strankah SD, katere vodenje je mimo kongresa nenadoma prevzela velika zagovornica migrantov Tanja Fajon, LMŠ (Marjan Šarec), Levica (Luka Mesec) in SAB (Alenka Bratušek), še vedno sprenevedajo in nasprotujejo bolj učinkovitemu varovanju državne meje oziroma večjim začasnim pooblastilom slovenskim vojakom. Spomnimo. V teh strankah so nasprotovali tudi višjim zapornim kaznim za tihotapce. Večinoma z izgovorom, da “migrantov ni”.

C. R.