Prve aretacije in hišne preiskave v elektrogospodarstvu

Vir: Republika, portal Srbskog telegrafa

Na Kosovem so sinoči potekale aretacije in hišne preiskave v elektro gospodarstvu Kosova. Kot kaže gre za posledico ugotovitev preiskave zadeve Martin Berishaj – GEN-I – Robert Golob, predsednik slovenske vlade.

Specialno tožilstvo v Prištini je sinoči sporočilo, da je bila Nagipu Krasnićiju, izvršnemu direktorju Kosovske elektroenergetske korporacije (KEK), včeraj odvzeta prostost, odrejeno je bilo 48-urno pridržanje.

Krasnićija bremenijo sumi zlorabe službenega položaja ali pooblastil, nasprotja (konflikt) interesov in izvajanje pritiskov.

Kosovski kriminalisti so v sodelovanju s tožilstvom opravili hišne preiskave v dveh stanovanjih Nagipa Krasnićija. Zasegli so potrebno dokumentacijo, tri računalnike, namizni računalnik, prenosni telefon in ostale materialne dokaze, ki jih bodo uporabili v času preiskave.

Kosovska policija je potrdila tudi hišno preiskavo v prostorih KEK v Prištini.

Kosovski mediji ob tem poročajo, da se zdaj potrjujejo tajni sestanki, ki jih je imel aretirani izvršni direktor KEK Nagip Krasnići pred meseci z veleposlanikom Martinom Berishajem in drugimi trgovci v Zagrebu.

Berishaj pa je močno vpet tudi v milijonske posle Gen-I na Balkanu v času, ko je Gen-I vodil Robert Golob.

Sinočnja objava o aretacijah in hišnih preiskavah na Kosovem:

Vir: rtv.rs

A. L.