Prva odziva predsednika in podpredsednika vlade na konec ene zgodbe

(vir: arhiv)

Na novico, da je Karl Erjavec odstopil od kandidature za novega mandatarja, sta se na družbenih omrežjih odzvala Janez Janša in Zdravko Počivalšek. Zapisala sta:

Janez Janša, predsednik SDS in Vlade RS: “Enoten cilj kaviar levice, LMŠ, SD in Levica, nikoli ni bila nova vlada v teh kriznih razmerah, temveč zgolj nagajanje in širjenje koronavirusa po načelu: “Kolikor več okužb in mrtvih, toliko bolje za KUL. Če bi rušenje vlade že uspelo, pa čim večji kaos, obtoževanje aktualne vlade in volitve. Tako prozorno, da ni možno več skrivati.

V 10 mesecih so zavrnili vse pozive in ponudbe za sodelovanje pri obvladovanju epidemije ter se tako povzpeli na sramotno prvo mesto destruktivnih med vsemi “opozicijami” v Evropski uniji.”

Zdravko Počivalšek, predsednik SMC in podpredsednik Vlade RS: “Nam očitajo legitimnost zaradi anket, kandidirajo pa nekoga, ki še v državni zbor ni bil izvoljen. Resna opozicija bi za mandatarja kandidirala liderja svoje največje stranke. Mogoče se Marjan Šarec opogumi in v koruzi poišče odvrženo puško. Sicer ga ne bi podprl, a bi ga precej bolj cenil.”

Več o današnjih jutranjih dogajanjih smo poročali tukaj 
C. R.