Prometna nesreča pri Petrovi vasi – s sporočilom policije

Ob 5.08 sta na cesti Črnomelj–Gaber pri kraju Petrova vas, občina Črnomelj, trčili osebni vozili. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani, ena od njiju pa je ostala ukleščena v vozilu.

Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi, eno osebo so prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto, drugo pa v Zdravstveni dom Črnomelj.

Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, počistili razlite motorne tekočine ter pomagali reševalcem, so sporočili iz Urada RS za zaščito in reševanje.

Cesta je bila več ur zaprta, urejen je bil obvoz. Zadnji podatki s portala o razmerah na cestah (ob 10. uri) kažejo, da je promet sproščen.

Policija je naknadno sporočila, da naj bi bil po prvih ugotovitvah policistov za nesreče odgovoren 36-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je vozila 28-letna voznica. Hudo poškodovana udeleženca nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico.

C. R.