Prijeli so 220 ilegalnih migrantov

Migranti na poti (foto v BiH).

S policijskih uprav poročajo o 220 prijetih tujcih, ki so nezakonito prestopili državno mejo in so jih izsledili ter prijeli v dneh ob koncu tedna. Največ so jih prijeli na območju Novega mesta, kar 109, od tega skoraj polovico na območju Gorjancev. Na območju PU Ljubljana so prijeli 25 migrantov, na območju PU Koper 68 in na območju PU Maribor 18. Iz drugih PU o prijetih ne poročajo.

Tudi ta konec tedna se uvršča med rekordne glede na prijete ilegalne migrante, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

PU Novo mesto: Prijeli so 109 ilegalnih migrantov

Policisti so prijeli 104 ilegalne migrante, in sicer na območju Gorjancev (občina Novo mesto), Drenovca, Miličev, Miklarjev, Sečjega Sela (vse občina Črnomelj) in Metlike ter Slovenske vasi in Kapel v občini Brežice.
Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (50), Pakistana (39), Irana (10), Turčije (2), Poljske (1), Nemčije (1) in Albanije (1).

Prijeta ilegalna migranta na Velikem Cerovcu pod Gorjanci (vir: FB)

Na Gorjancih so jih okoli 50 prijeli včeraj popoldan, še dva pa so v soboto prijeli v Velikem Cerovcu.

Brežiški policisti pa so v noči na soboto, 27. julija, v Brežicah ustavljali voznika osebnega  avtomobila  slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik v avtomobilu vozi 5 ilegalnih migrantov (4 Pakistance in Bangladešca).

PU Ljubljana: Prijeli so 25 migrantov

Na območju Kostela, Kočevja, Sodražice in v Cerknici ter Ljubljani so od četrtka do danes zjutraj prijeli 25 ilegalnih migrantov. Poleg tega so prijeli še 5 oseb, ki so prevažale in organizirale prevoz tujcev. Gre za državljane Slovenije, Pakistana in Srbije.

PU Koper: Prijeli so 68 migrantov

Kar 64 od prijetih so obravnavali na območju Ilirske Bistrice, ostale pa v Kopru in Kozini. Vse bodo vrnili na hrvaško stran.

V Ilirski Bistrici so dodatno obravnavali še 26-letnega Pakistanca z urejenim statusom v Italiji. Včeraj ob 6. uri so v Podgradu ustavili osebni avto Ford Fiesta. V vozilu je vozil 4 iltegalne migrante (tri Afganistance in tri Bangladešce). Vrnili jih bodo na hrvaško stran, proti vozniku bo vložena kazenska ovadba.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (25), Afganistana (14), Bangladeša (13), Indije (9), Alžirije (2), Palestine (2), Irana (2) in Konga (1). 

PU Maribor: Prijeli so 18 ilegalnih migrantov

Prijeli so jih na železniški postaji v Ormožu (Sirijca in Alžirca), pod nadvozom avtoceste A4 pri izvozu Zakl so prijeli 3 Irance in Pakistanca. Sinoči pa so ustavili še kombinirano vozilo avstrijskih registrskih oznak, v katerem so prevažali 10 Pakistancev in 2 Indijca, sprovajalca.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.