Škocjan: Fantje z vasi pripravili 23. Miklavžev koncert ljudskih pesmi

V soboto, 7. decembra 2019, so ljudski pevci Fantje z vasi pripravili tradicionalni Miklavžev koncert. Tokrat se je odvijal v Osnovni šoli Frana Metelka v Škocjanu. Sedaj že 23. leto zapovrstjo se je zgodil ta lep večer ljudskih pesmi.

Občinstvo so združili in lepo povezali med seboj prav Fantje z vasi in številni gostje, med drugim Lovrenški ljudski pevci iz Juršinc, Danijel Polajžar iz Cirkulan, ki na stopa pod psevdonimom “MI TRIJE”, Prešmentani faloti iz Stoperc iz osrčja Haloz ter ljudski godci Stoperška banda, prav tako iz Stoperc iz Občine Majšperk.

Zbrani v dvorani in gostje so bili veseli, da so jih Fantje z vasi povabili na koncert, in da s  svojim delovanjem omogočajo, da ljudska, slovenska pesem še odmeva. V ljudski pesmi si je preprost, nepismen človek dajal duška svojemu veselju, šegavosti in razposajenosti, pa tudi svojo žalost in gorje je odel v pesem. Včasih so bila praznovanja skromnejša in z manj skrbmi. Ljudje so z veseljem prišli in se veselili zabave. Danes je do uspeha težavno priti, a zanj se vredno je truditi. In Fantje z vasi so se potrudili za izpeljan prekrasen večer ljudskih pesmi.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Škocjan Jože Kapler in vodja Fantov z vasi Jože Krmec, ki sta se zahvalila gostom ter publiki za prijeten večer ob ljudski glasbi.

Fantje z vasi so skupaj z gosti zaključili ljudski večer s pesmijo Zlati časi in vsem zaželeli lepe praznične dni. Vodja Jože Krmc je zaigral na harmoniko, odlična citrarka Tanja Zalokar pa je zbrane pevce spremljala na citrah. Po zaključku koncerta so se še dolgo zadržali skupaj, zapeli in še zaplesali.

Objavljamo nekaj fotografij.

Besedilo in foto: Anita Petrič