Prijeli 77 nezakonitih migrantov in tihotapko

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so v petek in soboto policisti  med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 77 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Pri tem so v Dolgi vasi pri Kočevju izsledili avto, ki ga je vozila hrvaška državljanka, v njem pa je prevažala migrante.

Nezakonite migrante so prijeli na območju Dolge vasi, Smuka (oboje občina Kočevje), Velikih Lašč in Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana, Maroka, Sirije, Pakistana, Libije in Alžirije.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

S PU Ljubljana so podrobneje opisali tudi dogodek v Dolgi vasi pri Kočevju, kjer so včeraj okoli 17. ure opazili osebno vozilo, hrvaških registrskih tablic, v katerem je bilo več oseb. Vozilo so ustavili, pri  tem pa ugotovili, da ga je vozila državljanka Hrvaške, ki so ji odvzeli prostost.

V vozilu je prevažala 4 Afganistance, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Policisti z zbiranjem obvestil glede sumov kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje še nadaljujejo. Osumljenka pa bo s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku.

C. R.