Prijeli 62 migrantov in 38-letnega slovenskega prevoznika

V zadnjih dveh dneh so policisti prijeli 62 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Posamično so jih največ prijeli na območju občine Črnomelj in občine Kočevje. V dveh dneh so jih prijeli celo v istem kraju (Stari Log pri Kočevju), kar pomeni, da imajo začrtano pot. V ponedeljek pa so v Starem Logu prijeli tudi 38-letnega slovenskega državljana, ki je v renault meganu prevažal 5 migrantov.

PU Novo mesto: Prijeli 17 migrantov

Policisti Policijske postaje Črnomelj so včeraj na območju Gorenje Podgore pri Starem trgu ob Kolpi izsledili in prijeli 7 Alžircev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Na mejni prehod Obrežje pa je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega
vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so v tovornem delu našli 5 Afganistancev. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

V ponedeljek pa so črnomaljski policisti na Bregu pri Sinjem vrhu izsledili in prijeli 5 Alžircev. Za te prijete so s Policijske uprave Novo mesto sporočili, da postopki še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 36 migrantov

Včeraj so na območju Starega Loga pri Kočevju, Borovca pri Kočevski Reki in Ljubljane izsledili in prijeli 20 tujcev (državljanov Pakistana, Maroka, Sudana in Alžirije). Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

V ponedeljek pa so prav tako v Starem Logu in v Ljubljani prijeli 16 tujcev (državljanov Maroka, Alžirije in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo.
Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Ob tem so s Policije pojasnili, da so v ponedeljek v Starem Logu pri Kočevju policisti ustavili vozilo Renault megane, slovenskih registrskih  oznak. V njem je 38-letni slovenski državljan prevažal 5 Pakistancev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku je bila odvzeta prostost. Policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Prav tako bo uveden postopek o prekršku zaradi kršitve odloka o gibanju in zbiranju ljudi. Postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

PU Koper: Prijeli 9 migrantov

Policisti so včeraj prijeli 9 tujcev, od tega na Kozini 2 Pakistanca in na območju Ilirske Bistrice 7 Afganistancev. Prijete bodo po zaključenih postopkih vrnili na Hrvaško, so sporočili s PU Koper.

V ponedeljek na tem območju niso prijeli nobenega tujca.

Iz ostalih policijskih uprav zaenkrat o prijetih ne poročajo.

C. R.