Prijeli 56 migrantov in tri vodiče

V 24 urah so policisti prijeli 56 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Hkrati so prijeli še dva romunska državljana in Sirijca, ki so osumljeni pomoči prepovedanega prehajanja meje.

Največ so jih prijeli v Beli krajini in na cesti med Ribnico proti Ljubljani.

PU Novo mesto: Prijeli so 30 ilegalnih migrantov

Policisti so migrante prijeli v Bregu pri Sinjem Vrhu (ob reki Kolpi v občini Črnomelj), Metliki in Dobovi. Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (25), Bangladeša (2), Mjanmara (2) in Palestine (1). Policijski postopki s prijetimi še niso končani, zato se ne ve, ali jih bodo odpeljali v azilni dom ali pa vrnili na hrvaško stran.

Ribnica: V naselju Grič so prijeli 11 Indijcev in dva Romuna

Ribniški policisti so v naselju Grič, to je na glavni cesti med Ribnico in Žlebičem proti Ljubljani, kontrolirali osebno vozilo, v katerem se je poleg voznika in sopotnika nahajalo še 11 državljanov Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so zoper dve osebi (državljana Romunije) odredili pridržanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu
Kazenskega zakonika. Postopki z vsemi trenutno še potekajo.

PU Koper: Prijeli so 15 migrantov in Sirijca

Devet so jih prijeli na območju Ilirske Bistrice, 5 na območju Kopra in 1 v Piranu. Sedem jih je zaprosilo za azil, ostale bodo vrnili na hrvaško stran. Obravnavajo še Sirijca z urejenim statusom v Nemčiji, ki ga sumijo sprovajanja migrantov.
Prijeti so se izrekli za državljane Egipta (8), Afganistana (3) in po en Alžirije, Iraka, Turčije in Sirije.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Breg pri Sinjem Vrhu
Grič med Ribnico in Žlebičem proti Ljubljani.

C. R.

novo staro popularno
Janez

Nasilni muslimanski migranti so nič drugega kot kriminalci, borci ISISA. Eritrejec muslimanski migrant v Nemčiji porinil 8letnega otroka in mamo na železniške tire v podzemni železnici, otroka do smrti povozil vlak, mama huje poškodovana, v Zagrebu na avtobusu muslimanski migrant napadel z nožem avtohtone prebivalce, pri muslimanski migrant z nožem poskušal ubiti taxista in policista, leta 2015 ubit policist DAMIR GOLOBIČ S STRANI MUSLIMANSKEGA MIGRANTA. LJUDJE KAM TO PELJE, V PROPAST, UBIJANJE IN KLANJE AVTOHTONIH KRŠČANOV V EVROPSKIH DRŽAVAH S STRANI MIGRANTOV MUSLIMANSKIH NASILNIH. ŽALOSTNO DA SE S TEM STRINJAJO MUSLIMANI PO CELEM SVETU IN TUDI V SLOVENIJI. ŠAREC, CERAR,… Preberite več »