Prijeli 47 migrantov, tudi na železniških postajah v Semiču in Šmihelu

Med Vinjo vasjo in Podgradom pri Novem mestu sta bila Eritrejca. (vir: FB)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v 48 urah prijeli 25 nezakonitih migrantov. Pri tem so jih šest prijeli na dveh železniških postajah: v Kandiji in Semiču. Na Kočevskem in v okolici Ljubljane so prijeli še 22 nezakonitih migrantov in tihotapca.

Na Novomeškem se je v zadnjih dneh zgodilo več vlomov, med drugim so vlomili v gasilski dom PGD Potov vrh – Slatnik, v Novem mestu pa v dva avtomobila: na Jakčevi ulici in v Šmihelu.

Po prijetju v Vinji vasi pri Novem mestu (vir: FB)

V sredo popoldne so na železniški postaji Kandija v Novem mestu prijeli Pakistanca.

V Vinji vasi pri Novem mestu so v sredo popoldne, okoli 18.30, domačini izsledili 2 Eritrejca, ki ju je policija prijela nekoliko kasneje. Šla sta po cesti med Vinjo vasjo in Podgradom pri Novem mestu

Na relaciji Breg – Radenci so v sredo popoldne prijeli 12 Afganistancev.

V četrtek popoldne so policisti izven naselja Miliči prijeli 4 Maročane.

V noči iz četrtka na petek so policisti na železniški postaji v Semiču prijeli 5 Alžircev. Danes zjutraj so na cesti proti Dolžu prijeli Maročana.

Postopki s prijetimi še niso zaključeni, poročajo s PU Novo mesto.

PU Ljubljana: Prijeli 22 nezakonitih migrantov in tihotapca

Na območju Policijske uprave Ljubljana so v sredo prijeli 12 nezakonitih migrantov. Na območju Loga so prijeli še 37-letnega Hrvata, ki je v osebnem avtomobilu prevažal dva migranta. Te so prijeli na območjih Grivca (Kočevje), Loga, Krke (Grosuplje) in Ljubljane. Prijeti so se izrekli za za državljane Alžirije, Bangladeša, Sudana, Maroka in Iraka.

Včeraj pa so  Dolgi vasi pri Kočevju prijeli 10 nezakonitih migrantov. Izrekli so se za državljane Alžirije, Maroka in Pakistana.

Postopki s prijetimi še potekajo, za voznika je odrejeno pridržanje.

Na Novomeškem se je v zadnjih dveh dneh zgodilo več vlomov

V noči iz torka na sredo so neznanci vlomili v prostore gasilskega doma PGD
Potov vrh – Slatnik. Po prvih ugotovitvah so odnesli dve ročni svetilki znamke Maglite. Skupaj s poškodbami vrat in oken so lastnikom naredili za več kot 1.000 evrov škode.

V Novem mestu so v torek in sredo obravnavali vloma v avtomobila na Jakčevi ulici in v Šmihelu. V prvem primeru so razbili teklo na osebnem avtomobilu in iz njega vzeli motorno žago znamke Stihl, večje električno kombinirano udarno kladivo znamke, baterijski udarni vijačnik, manjše udarno kladivo, baterijski vrtalnik za mavčne plošče in polnilnik – vse znamke Makita.
Lastnikom so naredili škode za blizu dva tisoč evrov.

V drugem primeru so na avtu, parkiranem na robu gozda Šmihel – Škrjanče, razbili steklo in tako prišli v vozilo. Odnesli so motorno žago znamke Stihl, vredno okoli 400 evrov.

C. R.