Prijeli 39 ilegalcev, veliko skupino pri Sinjem Vrhu

Zadnje vabilo, ki so ga poslali nezakonitim migrantom v BiH, ni bilo spregledano. Včeraj so prišli, namesto dobrodošlice so jih policisti prijeli 30. Fotografija je z migrantskega spusta od Dola do Radencev, ki so ga pred kratkim pripravili nekateri domačini v sodelovanju z nevladnimi organizacijami.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o 39 prijetih nezakonitih migrantov. Največjo skupino so včeraj prijeli ob Kolpi.

V bližini naselja Breg pri Sinjem Vrhu so policisti včeraj dopoldne in zgodaj popoldne prijeli 30 tujcev (domnevno 25 državljanov Pakistana, 2 državljana Indije in 3 državljane Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Zvečer so v bližini Tanče Gore prijeli 2 Pakistanca.

Novomeški policisti so popoldne v naselju Veliki Cerovec prijeli 2 Indijca in 2 Pakistanca. Enemu so zaradi onemoglosti nudili prvo pomoč tudi reševalci, nato so vse štiri pridržali.

Danes zjutraj je policist v Globokem v prostem času opazil 3 sumljive osebe, jih zadržal in o tem obvestil kolege. Brežiški policisti so v postopek prevzeli tri (domnevno) državljane Bangladeša in jih pridržali.

Vse tuje državljane, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so pridržali. Policijski postopki še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

Breg pri Sinjem Vrhu, kjer so včeraj prijeli skupino 30 ilegalcev.

C. R.