Prijeli 36 migrantov in tihotapca

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo, da so ob koncu tedna prijeli 36 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in enega tihotapca. Večino so prijeli na območju Bele krajine.

Črnomaljski policisti so v noči iz petka na soboto, na 10. julij, na območju Ručetne vasi pri Črnomlju ustavili voznika kombija znamke Renault master slovaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v vozilu prevaža 11 državljanov Bangladeša.

27-letnemu osumljencu, ki je tujce nameraval prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi.

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljane Bangladeša so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Ob koncu tedna so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli še 25 nezakonitih migrantov.

Prijeli so jih na območju Tanče Gore pri Črnomlju (Afganistanca), Drežnika pri Dragatušu (2 Pakistanca), Špeharjev pri Sinjem Vrhu (3 Afganistance), v Zapudju pri Dragatušu (4 Afganistance), v Gabrju pri Dolžu (2 Maročana), Rosalnicah pri Metliki (2 Afganistanca) in v Črnomlju (5 Afganistancev).

Še 6 Afganistancev so prijeli v Dobovi.

Policijski postopki s tujci, ki  so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.