Prijeli 25 migrantov in pet prevoznikov, v okolici Ribnice vlom v gostinski objekt

Fotografija je simbolična. (Twitter)

Na območju Kočevja, Sodražice in v Cerknici ter Ljubljani so policisti Policijske uprave od četrtka do danes zjutraj prijeli 25 ilegalnih migrantov. Poleg tega so prijeli še 5 oseb, ki so prevažale in organizirale prevoz tujcev. Gre za državljane Slovenije, Pakistana in Srbije.

S policije poročajo tudi o vlomu v gostinski objekt v okolici Ribnice.

V četrtek so 11 ilegalnih migrantov prijeli na območju Kočevja in Ljubljani, prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Afganistana, Maroka in Alžirije.

V petek in soboto pa so prijeli 14 ilegalnih migrantov. Prijeli so jih na območju Kostela, kar pokrivajo policisti PP Kočevje, in Sodražice, kar pokrivajo policisti s PP Ribnica, ter v Cerknici in Ljubljani.

S PU Ljubljana danes poročajo, da postopki s tujci še niso zaključeni.

Sporočili so še, da so pri prijetju tujcev v Sodražici so policisti v postopku prijeli 3 osebe, ki so prevažale in organizirale prevoz tujcev. Gre za dva državljana Slovenije in državljana Pakistana.

Vsi trije so bili pridržani, predkazenski postopek in zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika pa še poteka.

Prav tako je bil pri prijetju tujcev v Cerknici prijet državljan Srbije, ki je prevažal tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Odrejeno mu je bilo pridržanje, predkazenski postopek pa še prav tako poteka.

S PU Ljubljana še poročajo, da je bilo v okolici Ribnice vlomljeno v gostinski objekt, od koder je bil odtujen sef. Materialna škoda znaša okoli 1700 evrov.

C. R.