Prijeli 163 migrantov in tihotapca

Fotografija je simbolična.

S slovenskih policijskih uprav poročajo o prijetih 163 tujcih, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in tihotapcu. Ob koncu tedna (od petka do danes, do 6. ure) so največ migrantov prijeli na območjih policijskih uprav Koper in Maribor.

PU Novo mesto: Prijeli 28 migrantov

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 26 migrantov, še dva so prijeli na Obrežju.

Migrante so prijeli na območju Žuničev, Sinjega Vrha, Tanče Gore, Dragatuša, Srednjih Radencev, Podloga (PP Črnomelj), Dola in Premagovcev (PP Krško). Policijski postopki z 12  državljani Bangladeša, 4 državljani Pakistana, 4 državljani Kosova, 4 državljani Sirije in 2 državljanoma Libije še niso zaključeni.

Na mejni prehod Obrežje pa je v soboto, 11. oktobra, na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so na podvozju odkrili 2 državljana
Afganistana. Tujca  so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 9 migrantov

V petek so na območju Logatca prijeli 2 Afganistanca. V soboto in nedeljo pa so na območju Ribnice prijeli 7 migrantov (državljane Afganistana in Sirije). Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

PU Koper: Obravnavali 69 migrantov in tihotapca

Na območju PU Koper so v zadnjem vikendu obravnavali 69 ilegalnih migrantov, od teh so  4 vrnili italijanski varnostni organi. Postopki še potekajo.

Včeraj ob 17.34 so delavci Darsa obvestili policijo, da sledijo vozilu Opel zafira, ki so ga hoteli izločiti in prekontrolirati, vendar ni ustavil. Vozil je mimo Kozine, proti Kopru. Policisti so zaprli cesto za Italijo (pred Škofijami), voznik je namreč divjal proti Ankaranu, kjer pa je obrnil nazaj proti Kopru, zatem pa zapeljal proti Škofijam po stari cesti. Postavljena je bila
blokada. Vozilo je bilo ustavljeno ob 17.53, trčilo je namreč v kolono vozil, ki so čakala na prehod meje. Voznik, 31-letni državljan Iraka, je hotel pobegniti s kraja, vendar so ga policisti prijeli. Ugotovili so, da ima bivalno dovoljenje v Italiji, nima pa vozniškega dovoljenja. Z njim so bili v vozilu še 4 državljani Afganistana. Voznik je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

PU Maribor: Prijeli 50 migrantov

V petek popoldan so na območju Rač prijeli 3 migrante (dva mladoletna državljana Afganistana in državljana Pakistana), predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

V soboto zjutraj pa so v bližini Ormoža prijeli kar 35 migrantov (29 Sirijcev, 2  Egipčana,  2 Afganistanca, Iranca in Iračana), Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako v soboto, ob 11.45, so policisti PP Šentilj v bližini Šentilja, izsledili in prijeli 5 migrantov. Po policijskem postopku z državljanom Afganistana, Sirije in tremi Palestine so bili odpeljani v Center za tujce.

V soboto, ob 13.45, se je na mejni prehod Gruškovje pripeljal voznik tovornega vozila
turških registrskih številk. Policisti so v notranjosti tovornega prostora izsledili 4 Iračane.

Nadalje so ob 17. uri pri vozniku tovornega vozila turških registrskih številk v notranjosti tovornega prostora izsledili še 3 Afganistance. Vse so po končanih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom.

PU Murska Sobota: Prijeli 7 migrantov

V soboto so na območju Ljutomera obravnavali 7 tujcev. Po končanem postopku bodo vrnjeni sosednjim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih nezakonitih migrantih ne poročajo.

C. R.