Dr. Vida Čadonič Špelič: V času večanja okužb s SARS-CoV-2 prevzemimo odgovornost zase in za skupnost

Dr. Vida Čadonič Špelič, direktorica občinske uprave Mestne občine Novo mesto (vir: občina)

Direktorica občinske uprave Mestne občine Novo mesto dr. Vida Čadonič Špelič je ob večanju števila okužb s SARS-CoV-2 občane in občanke pozvala k upoštevanju ukrepov za zajezitev virusa. Skrb zase in za skupnost ter začasna prilagoditev življenja sta odgovornosti, ki naj ju ob premagovanju virusa za ohranjanje zdravja vseh nas vsak izmed nas prevzame nase.

Kot je poudarila direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič, gre za odgovornost vseh ljudi, pri čemer je pomembno, da smo drug drugemu pravi zgled pri ustreznemu ravnanju. Življenja z virusom se je potrebno priučiti, preventivne ukrepe pa jemati skrajno resno in odgovorno. »Nosimo zaščitne maske, poskrbimo za pranje in razkuževanje rok, ohranjajmo medsebojno razdaljo, redno prezračujmo zaprte prostore in poskrbimo za krepitev imunskega sistema,« je v pozivu povedala dr. Vida Čadonič Špelič.

Na Mestni občini Novo mesto so sprejeli življenje z virusom in se resno lotili izziva, da lahko občanom in občankam kljub drugačnim razmeram zagotavljajo redne storitve. Kot je omenila dr. Vida Čadonič Špelič, je želja Mestne občine Novo mesto, da bi takšnemu zgledu sledile tudi ostale javne službe in gospodarstvo, saj se lahko le s skupnimi močmi zaustavi širjenje bolezni in prepreči ustavitev javnega življenja. Direktorica občinske uprave tako javno poziva ljudi, da prevzamejo odgovornost zase in za skupnost.

Nagovor direktorice občinske uprave Mestne občine Novo mesto dr. Vide Čadonič Špelič je objavljen na YouTube povezavi.

C. R.