Prijeli 151 nezakonitih migrantov

Slovenska vojska ob meji. (vir: arhiv)

V zadnjih dveh dneh s slovenskih policijskih uprav poročajo o 151 prijetih migrantih (in ne 114, kot smo prvotno poročali), od tega so jih 48 prijeli na območju PU Novo mesto, 6 PU Ljubljana, 55 PU Koper in 7 PU Maribor ter dodatno 35.

PU Novo mesto: Prijeli 48 nezakonitih migrantov

V sredo so črnomaljski policisti v bližini naselja Tribuče prijeli 2 državljana Afganistana. Brežiški policisti so v sredo na železniški postaji Dobova prijeli 3 migrante (državljana Pakistana in dva državljana Afganistana), v Prilipah so prijeli 24 migrantov (19 državljanov Bangladeša ter po dva iz Pakistana in Afganistana), pri pokopališču v Dobovi so prijeli državljana Pakistana ter v Globočicah 2 državljana Senegala.

V četrtek zjutraj so brežiški policisti v Dobenem prijeli 14 tujcev, ki so na nedovoljen način prišli v Slovenijo, in sicer tri iz Pakistana, štiri iz Nepala ter sedem iz Afganistana.

V noči iz četrtka na petek pa so prometni policisti na avtocesti pri Podgračenem prijeli 2
državljana Kameruna. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 6 migrantov

Na območju Ljubljane so prijeli 4 tujce (državljane Kube). Dodatno so sporočili, da so na območju Domžal izsledili še 2 Afganistanca.

PU Koper: 55 migrantov

Včeraj so obravnavali 45 ilegalnih prehodov državne meje, dan prej 10.

PU Maribor: Prijeli 42 migrantov

Na območju Zgornjega Leskovca (Podlehnik) so prijeli 7 Afganistancev. Dodatno so sporočili, da so na območju Policijske postaje Gorišnica danes zjutraj ob 1.42
prijetih skupaj 35 tujcev (državljani več podsaharskih afriških držav), ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo iz Republike Hrvaške v Republiko Slovenijo.

Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo tekom dneva nastanjeni v Azilnem domu.

Poročilo smo dopolnili z naknadno prejetimi sporočili policijskih uprav Maribor in Ljubljana.

M. D.