Loški Potok: Slavnostno namenu predali medgeneracijski center Hrib

Slavnostno odprtje, trak so prerezali župan Ivan Benčina, poslanec Jože Tanko in Andrej Grdiša. (vir: občina)

“Medgeneracijski center je velika pridobitev za občino Loški Potok. Vesel sem, da sem leta 2019 uspel s predlogom amandmaja k proračunu. Čestitke županu in njegovim sodelavcem, da so v kratkem času uspeli zaključiti ta projekt.”

Tako je ob četrtkovem slavnostnem odprtju medgeneracijskega centra povedal poslanec Jože Tanko.

V medgeneracijskem centru Hrib 103 so prostori za medgeneracijsko druženje, prostori društva upokojencev, štiri varovana stanovanja ter pet stanovanj za mlade družine.

Govornika na prireditvi, ki ji je prisostvovalo večje število občanov, sta bila župan Ivan Benčina in poslanec Jože Tanko.

Slavnostnega dogodka so se kot gostje udeležili še Andrej Grdiša, generalni direktor Direktorata za starejše in deinstitucionalizacijo na ministrstvu za delo, župana Občine Bloke Jože Doles in Občine Kostel Ivan Črnkovič, podžupan Občine Sodražica Andrej Pogorelc, direktorica Doma starejših občanov Grosuplje Metka Velepec Šajn ter nekateri drugi gostje.

Ker bo medgeneracijski center stičišče mladih in starih, je bil tudi kulturni program zasnovan tako, da so v njem sodelovali tako mladi – osnovnošolci, kot tudi starejši – članice Društva upokojencev Loški Potok.

Članice društva upokojencev so se predstavile s pevsko skupino Povasenke, ki so ubrano zapele tri pesmi ter odigranim skečem. Otroci osnovne šole pa so se predstavili z dvema recitacijama in dvema glasbenima točkama z igranjem na harmoniko.

Pred slavnostnim odprtjem objekta in rezom traku, ki so ga skupaj prerezali župan Benčina, poslanec Tanko in Grdiša, je blagoslov novega objekta opravil župnik Bojan Traven.

Po ogledu objekta je sledilo še družabno srečanje, na katerem je za odlično postrežbo poskrbela Gostilna pri Kapcu.

Fotografije s slovesnosti ob odprtju medgeneracijskega centra:

Vir: Občina

K. R.