Prijazno sprejeli 875 nezakonitih migrantov

Migrante večinoma vozijo v migrantski center Logatec, Včeraj sta v zgolj dveh urah v tamkajšnji azilni dom pripeljala dva avtobusa. (vir: Twitter)

Policisti novomeške policijske uprave so v treh dneh (od torka do petka zjutraj) obravnavali 875 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Večino so obravnavali na območju Posavja, 19 pa so jih metliški policisti prijeli v Drašičih in Rakovcu.

S PU Novo mesto so sporočili, da so policiste na nezakonite migrante največkrat opozorili domačini.

Nadalje so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju v sredo popoldne na avtocestnem počivališču Grič ustavili opla, ki ga je vozil 52-letni državljan Bolgarije. Pri kontroli so ugotovili, da vozi 7 državljanov Turčije.

V četrtek popoldne so na bencinskem servisu Obrežje obravnavali kombinirano vozilo, ki ga je vozil 37-letni državljan Italije. V kombiju je peljal še 11 državljanov Iraka. Zvečer so kontrolirali še osebni avtomobil, ki ga je vozil 35-letni državljan Hrvaške. V avtu je peljal še šest državljanov Iraka.

Vse tri osumljence so kazensko ovadili in jim zasegli vozila. Postopki s tujci še niso zaključeni. Znano pa je, da slovenska policija po nalogu vladajočih nezakonitih migrantov ne vrača na hrvaško stran, pač pa jih popiše, oskrbi in poskrbi za njihov prevoz do azilnega doma.

Naslovna fotografija: Migrante večinoma vozijo v migrantski center Logatec, Včeraj sta v zgolj dveh urah v tamkajšnji azilni dom pripeljala dva avtobusa. (vir: Twitter)

M. D.