Na TV Tarči razkrili: Kdor bo solidarnostno delal, ne bo oproščen davka (video)

Luka Mesec v sinočnji oddaji TV Tarča na SLO1 (vir: Zajem zaslona)

V oddaji TV Tarča so sinoči razkrili, da ne držijo trditve vlade, da kdor bo opravil dve solidarnostni delovni soboti, da bo oproščen obveznega prispevka za poplave v višini 68 evrov. Omenjenega določila v interventnem zakonu, sprejetem prejšnji teden, namreč ni, kar v oddaji ni vedel niti minister za delo Luka Mesec.

 

Do zdaj so namreč predstavniki vlade zagotavljali, da bo tisti, ki bo solidarnostno delal dve delovni soboti, oproščen plačila prispevka za odpravljanje posledic poplav v višini 68 evrov. A tega, kot so včeraj razkrili v TV Tarči, v zakonu ni zapisanega. S tem dejstvom je voditeljica soočila ministra za delo Mesca. Ta je sprva vztrajal, da omenjena določba v zakonu je, ko mu je voditeljica pokazala zakon in dejala, naj ji pokaže, kje je omenjena določba, pa je ostal brez odgovora.

Po pisanju portala Pozareport je sicer Mesec po oddaji besen stopil do urednika Tarče Boštjana Kogovška in mu rekel, če bo tudi naslednjič takšna oddaja, bo šel kar ven. Verjetno takšne novinarske drže potem, ko sta vlada in Levica prevzela vodenje RTV Slovenija ni pričakoval.