Prijave za brezplačno usposabljanje mladih v Novem mestu

(pixabay.com)

Brezplačno usposabljanje mladih za podjetništvo, nevladništvo in aktivno iskanje zaposlitve, starih od 20 do 29 let, bo 29. januarja v Novem mestu. Organizatorji vabijo mlade iz regije Jugovzhodna Slovenija, da se jim pridružijo, saj je nekaj mest še prostih. 

Na brezplačnem usposabljanju se bodo mladi povezali s podjetniki, nevladniki in dosedanjimi udeleženci projekta ter tako hitreje prišli do zaposlitve. Ogledali si bodo dobre prakse regionalnih podjetij in nevladnih organizacij, se pogovarjali z delodajalci ter spoznavali življenjske in poslovne zgodbe regionalnih in drugih podjetnikov, nevladnikov.

V program se lahko vključijo mladi brezposelni z najmanj srednješolsko izobrazbo. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija – Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Vsi zainteresirani se lahko prijavijo prek Facebooka in spletne strani projekta Model M Slovenija ali pa poiščejo dodatne informacije v svoji enoti Zavoda RS zaposlovanje. Udeležba je za mlade brezplačna, število udeležencev je omejeno na največ 30 v posamezni regiji. V Jugovzhodni Sloveniji imajo zaenkrat 15 prijav. Še toliko jih je možnih.

Usposabljanje bo potekalo v prostorih regionalnega partnerja projekta – Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine v Novem mestu, do 5. marca 2018, ko bodo na zaključnem dogodku mladi predstavili svoje poslovne in karierne načrte za naprej.

C. R.