Preko 100 udeležencev dobrodelnega pohoda na Trško goro

9. dobrodelni pohod na Trško goro (vir: LK NM)

Lani so obhodili del Trške gore v zelo ozkem krogu klubskih kolegov in najbližjih družinskih članov, letos pa so se člani Lions kluba Novo mesto ponovno družili, veselili in hodili do vrha Trške gore za dober namen, tokrat v širšem krogu ljudi dobrega srca – bilo jih je krepko preko 100.

Deveti dobrodelni pohod po Trški gori je bil v soboto, 15. oktobra.

Z zbranimi sredstvi bodo lahko pomagali dijakom iz socialno šibkih družin in nadarjenim dijakom iz okoliša, ki svojih talentov brez zunanje pomoči ne morejo uresničiti

Pomagali bodo tudi vzgojno varstveni ustanovi Vrtec Ciciban iz Novega mesta, in sicer pri pridobitvi nadstandardnih didaktičnih pripomočkov.

Predsednik Lions kluba Novo mesto, Andrej Petkovič, se je zahvalil podpornikom, donatorjem, podjetjem in posameznikom. Izpostavil je tudi Zavarovalnico Triglav.

Posebno čast, podporo in srčnost so s svojo prisotnostjo na dogodku, ki je združeval rekreacijo in dober namen, vnesli tudi nekateri vidnejši člani Zveze LK Slovenije, med drugimi Breda Pečovnik, prva vice guvernerka, ki ni skrivala navdušenja nad dolenjsko srčnostjo, in Radovan Pušnar, guverner Zveze Lions klubov, distrikt 129, Slovenija.

Vladimir Bahč, predsednik 2. regije in drugi vice guverner, sicer član Lions kluba Novo mesto, je poudaril, da se veseli tako velikega števila udeležencev, ki želijo pomagati pomoči potrebnim. Conski predsednik Andrej Lešnjak pa je pohvalil delovanje novomeškega kluba: “LK Novo mesto je res zelo dobro delujoč klub, ogromno vlaga v dobrodelne namene, v aktivnosti, ki jih izvaja, tako da je to le ena izmed mnogih akcij, ki jih skozi leto izvede klub.”

Srečanje so zaključili ob pečenem kostanju in zvokih kitare.

M. D.