Tajski boks: Na Ptuju v soboto grmelo

Predsedniki, trenerji in sodniki (vir: SCORPION GYM)

V organizaciji Kluba tajskega boksa Ptuj in Slovenske zveza tajskega boksa sta v soboto na Ptuju potekali 1. krog Mednarodne lige tajskega boksa (IMTL) in Odprto prvenstvo Slovenije.

Nastopilo je več kot sedemdeset borcev iz 7 držav: Češke, Madžarske, Nemčije, Srbije, Črne Gore, Hrvaške in Slovenije. Dvoboji so potekali v otroški, kadetski, mladinski in članski konkurenci.

Scorpion gym je načrtoval nastopiti s petimi borci, na koncu pa sta odpotovala: Lily Fideršek, ki je nastopila v kategoriji do 13 let, in Sašo Vorkapić v članski kategoriji, v spremstvu trenerja.

Prvo zlato medaljo za Slovenijo in Scorpion gym, je na Mednarodni ligi priborila najmlajša slovenska borka Lily Fideršek v kategoriji do 57 kg. Nasproti ji je v modrem kotu stala madžarska bojevnica Hana Bekesi. Lily je nastopila odločno in v ringu pokazala, da lahko zmagaš tudi trofejnejšo nasprotnico. Sodniki so po 3 rundah soglasno s 3:0 prisodili zmago Lily Fideršek.

Sašo Vorkapić je nastopil v članski kategoriji do 67 kg in se je boril po pravilih 3×2 minuti. V prvem dvoboju mu je pripadla zmaga proti hrvaškem borcu Lorencu Palić. V finalni borbi turnirja pa je slavil čeh Tomaš Karel Bartak, ki je bil boljši po deljeni sodniški odločitvi z rezultatom 2:1. Sašo je tako zasedel 2. mesto.

Najuspešnejša ekipa je bila iz Češke, ravno tako je pokal za najboljšega borca prejel češki borec Tomaš Karel Bartak.

Na Ptuju je velika mednarodna udeležba borcev prikazala izjemno srčne in zanimive dvoboje, ki so jih obiskovalci nagradili z glasno podporo s tribun.

Pohvala predsedniku Kluba tajskega boksa Ptuj, Matjažu Tomažinu in vsem prostovoljcem na odlični organizaciji mednarodnega športnega dogodka in sodniški ekipi.

Vse ljubitelje tajskega boksa vabijo 17. decembra v Črnomelj, kjer se bo odvil 2. krog Mednarodne lige tajskega boksa in Odprto prvenstvo Slovenije. Vse slovenske borce pa do takrat čaka še kar nekaj borb na mednarodnih prizoriščih.

ZAHVALA družbeno odgovornim podjetjema: XPS d. o. o. in uradnemu pokrovitelju prevoza Avto Slak d. o. o. Trebnje in Novo mesto.

Utrinki s sobotnega tekmovanja na Ptuju:

Tekst in foto: SCORPION GYM