(Prejeli smo) Medijski pritisk lahko ohrani 360 delovnih mest

Franc Kangler (vir: arhiv)

Nekdanji župan Mestne občine Maribor Franc Kangler poziva predsednika vlade Roberta Goloba in nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH), da zaradi škodeželjnega odnosa do Mariborske livarne Maribor (MLM) nemudoma zamenja Žigo Debeljaka in upravo SDH.

Kangler je prepričan, da medijski pritisk lahko ohrani 360 delovnih mest v Mariboru, kjer se ne sme dovoliti, “da nas znova doleti socialna katastrofa”.

Kangler je sporočil, da po njegovih podatkih v četrtek, 6. junija 2024, poteče mandat upravi MLM, nadzorniki pa grozijo, da bodo zaradi mačehovskega odnosa do Mariborske livarne odstopili od nadzorne funkcije. MLM bo glede na to v tem tednu tako ostal brez nadzornikov in uprave družbe.

Kangler poziva ministra za gospodarstvo, šport in turizem Matjaža Hana in državnega sekretar Matevža Frangeža (oba SD), da v okviru svojih pristojnosti nemudoma ukrepata in sprožita postopke na vladi za reševanje 360 delovnih mest v Mariborski livarni.

Dodaja, da ima MLM zagotovljena naročila in delo do leta 2030. Finančni dolg, ki obstaja, je dolg do države. Zelo so zaskrbljeni za mačehovski odnos do Maribora in delavcev v tem mestu. Poziva tudi predsednico odbora za gospodarstvo Bojano Muršič (SD), da odpre vprašanje Mariborske livarne.

M. D.