Predsednik vlade v Žužemberku, pridružila se mu je poslanka Anja Bah Žibert

Srečanja predsednika vlade v Žužemberku se je udeležila tudi poslanka Anja Bah Žibert.

V okviru vladnega delovnega obiska Jugovzhodne Slovenije se je pzredsednik vlade Janez Janša danes v Žužemberku srečal z vodstvom podjetja Keko oprema in si ogledal proizvodnjo podjetja. V okviru obiska se je srečal tudi z žužemberškim županom Jožetom Papežem.

Predsednik vlade je sporočil, da sta se z žužemberškim županom Jožetom Papežem pogovarjala o vprašanju vodooskrbe in pomembnih infrastrukturnih projektih. Z vodstvom podjetja Keko oprema so se pogovarjali o vpetosti podjetja na globalne trge in pomenu ustrezno izobražene delovne sile.

Podjetje Keko oprema se ukvarja s proizvodnjo in razvojem materialov ter opreme za večplastno proizvodnjo elektronskih komponent (MLCC, VDR, LTCC, induktorji čipov, EMI filtri, itd.)V okviru obiska

Filozofijo podjetja danes oblikuje ekipa visoko motiviranih inženirjev in oblikovalcev. Podjetje Keko oprema, ki proizvaja tudi drugo opremo za proizvodnjo elektronskih komponent in po meri izdelano opremo za avtomatizacijo procesa, je pri svojem poslovanju usmerjeno predvsem na tuje trge.

Obisk je spremljala tudi Anja Bah Žibert, poslanka, izvoljena z veliko večino prav v tej občini.

Zapisala je, da je “delovni obisk Vlade RS v jugovzhodni regiji velikega pomena za gospodarstvo in celotno prebivalstvo. Tudi na ta način vlada izkazuje podporo decentralizaciji in jasen namen po enakomernem razvoju Slovenije. Obisk v Žužemberku je še toliko bolj pomemben.”

V nadaljevanju objavljamo nekaj foto utrinkov z današnjega obiska Žužemberka.

Vir: Vlada RS (Twitter) in poslanka Anja Bah Žibert

M. D.