Predlog za imenovanje novega ministra za zdravje že v državnem zboru

(vir: arhiv)

“Nov minister za zdravje v Vladi RS bo gospod Janez Poklukar. Predlog za imenovanje je bil poslan v Državni zbor. Po uskladitvi v koaliciji oziroma v poslanskih skupinah ima dober kandidat zagotovljeno udobno večino za izvolitev. Veselimo se okrepitve v ekipi.”

Tako je na družbenih omrežjih zapisal predsednik vlade Janez Janša in objavil tudi predlog, ki ga je poslal v državni zbor.

42-letni Janez Poklukar je zaključil Medicinsko fakulteto v Ljubljani in se zaposlil v Splošni bolnišnici Jesenice. V začetku leta 2013 je postal predstojnik oddelka za interno medicino, leta 2014 je postal vršilec dolžnosti in pozneje direktor Splošne bolnišnice Jesenice, ki jo je uspešno vodil do julija 2019 in v tem času tudi uspešno zaključil njeno sanacijo.

Avgusta 2019 je prevzel vodenje Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) v Ljubljani. Pri svojem delu je postavil visoke standarde in izkazal visoke vodstvene in strokovne kompetence, prav tako pa tudi odlično poznavanje slovenskega zdravstvenega sistema, njegove prednosti in pomanjkljivosti, je v utemeljitvi predloga Poklukarjeve kandidature za ministra za zdravje med drugim zapisal predsednik vlade.

Janez Poklukar pa je na Twitterju UKC Ljubljana svojim sodelavcem zapisal: “Obveščam vas, da se danes sprejel vabilo predsednika vlade in soglašal s kandidaturo za imenovanje na mesto ministra za zdravje. Odločitev ni bila lahka, predvsem zaradi vseh naših skupnih izkušenj v zadnjih dveh letih.

Pa hkrati ni bila težka, zaradi vseh priložnosti za slovenski zdravstveni sistem in UKC Ljubljana, ki jih vidim v prihodnosti. Hvala vam za predanost in strokovnost, ki ste jo vložili, in za ponos, ki ga bomo vedno nosili s seboj.”

Predstavitev kandidata pred pristojnim parlamentarnim odborom bo predvidoma med sredo in petkom, nato sledi še imenovanje na plenarnem zasedanju.

Predlog za imenovanje, ki ga je v državni zbor danes posredoval predsednik vlade Janez Janša:

M. D.