Pred migranti svarijo tudi v Žabji vasi: Otroci naj ne hodijo v gozd brez spremstva odraslih

Drejčetova pot v Žabji vasi (Novo mesto), na levi strani pot na novo zgrajeno igrišče.

Novomeški Šmihel ni edini, kjer se gibljejo nezakoniti migranti, o čemer smo poročali včeraj, ko smo objavili fotografije njihovih odpadkov za šmihelskim pokopališčem, med katerimi so bili tudi odvrženi osebni dokumenti.

V teh dneh so na migrante opozorili tudi v tiskanem glasilu Krajevne skupnosti Žabja vas, ki so ga prejela vsa gospodinjstva v tem delu mesta.

Zapisali so:

V tej krajevni skupnosti, ki je pretežno stanovanjska z večjim delom gozdnih površin, je okoli 900 prebivalcev. Med njimi je tudi večje število otrok in mladostnikov, za katere je krajevna skupnost s pomočjo občine uredila zelo lepo igrišče, ki leži ob gozdu ob Drejčetovi poti in Poti na Gorjance.

Igrišče ob gozdu v Žabji vasi (vir. Glasilo Krajevne skupnosti Žabja vas)

O tem, da se migranti pojavljajo tudi v Regrči vasi in na drugi strani v Zalogu in Prečni, smo že poročali. Očitno je torej, da so migranti vse bolj navzoči med nami in postajajo naši vsakodnevni spremljevalci.

Vodstvo Policije ob vsem tem molči, o prijetih v Novem mestu skorajda ne poročajo, vladni predsednik Marjan Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar pa se še naprej sprenevedata, da vlada razmere obvladuje, meja pa je dobro varovana. Vse v stilu pred letom dni v Maroku potrjene Marakeške deklaracije.

Krajevna skupost Žabja vas je del Novega mesta, sestavni del so naslednje ulice: Avšičeva ulica, Drgančevje, Drejčetova pot, delno Kandijska cesta, delno Knafelčeva ulica, Lobetova ulica, Na Lazu, Na Skali, Na Tratah, Pot na Gorjance, Ravnikarjeva ulica in Šentjernejska cesta s hišnimi št. od 1 do 24.

Območje Krajevne skupnosti Žabja vas v Novem mestu (označeno je Drejčetova pot).

C. R.