Požar: “Privilegirani, bogati in del trde tranzicijske levice”

(od leve) Mojca Prelesnik, Nataša Pirc Musar: Druži ju veliko več kot le vodenje ustanove Informacijski pooblaščenec (vir: družbena omrežja)

Odločitve informacijske pooblaščenke v zadnjem času vzbujajo veliko pozornosti, po mnenju strokovnjakov so te tudi pristranske, ko se nanašajo na preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Kaže se tudi vzajemno delovanje zdajšnje in prejšnje informacijske pooblaščenke, Mojce Prelesnik in njene predhodnice Nataše Pirc Musar. Na to je v včerajšnjem komentarju opozoril tudi odgovorni urednik portala Siol.net Peter Jančič, v članku z naslovom Na vlaku balkanske “demokracije”

Danes pa spletni portal pozareport.si pojasnjuje še njune povezave. Bojan Požar, novinar in urednik ter lastnik portala, navaja, da sta Prelesnikova in Pirc Musarjeva del vsestranskega srditega spopada tranzicijske levice z vlado Janeza Janše. Slednje pa ni edino, kar ju nenavadno povezuje.

“Obe sta tudi družbeno privilegirani izjemno premožni pravnici, pri čemer sta  oba njuna zasebna partnerja obogatela med slovensko tranzicijo. Mojca Prelesnik je poročena z odvetnikom Robertom Prelesnikom, partnerjem ene od najbogatejših slovenskih odvetniških pisarn, a tudi vpletenih v številne sporne tranzicijske privatizacije državnih podjetij, Nataša Pirc Musar pa je poročena z direktnim tranzicijskim finančnim tajkunom Alešem Musarjem, spoznala pa sta se, ne boste verjeli, v Iranu,” navaja Požar.

Tako Mojca Prelesnik kot Nataša Pirc Musar pa sta kariero naredili tudi s pomočjo (trde) leve tranzicijske politike. Prelesnikova sicer velja za kader Gregorja Golobiča. Obe uživata tudi polno in povsem nekritično medijsko podporo in praktično neomejen dostop do večinskih medijev, naklonjenih tranzicijski levici in globoki državi.

Več o tem lahko preberete tukaj

M. D.