Generalni direktor Policije obiskal v nesreči huje poškodovanega policista

(vir: dr. Anton Olaj, Twitter)

Generalni direktor Policije dr. Anton Olaj je danes v novomeški bolnišnici obiskal Tomaža Beleta, policista Policijske postaje Novo mesto.

Dr. Olaj je na Twitterju zapisal, da policist Bele uspešno okreva po tem, ko se je v policijsko vozilo zaletel osumljenec na begu. “Zdravnik opogumlja, da zdravljenje poteka po pričakovanjih,” je dodal in objavil fotografijo.

Spomnimo. 3. avgusta, okoli 5.20, so novomeški policisti med nadzorom prometa na avtocesti pri postajališču Starine ustavljali voznika osebnega avtomobila volkswagen passat, ki je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo ter vijugal po vozišču.

Na Andrijaničevi cesti v Novem mestu sta se nato policista pripravljala, da bi voznika ustavila in mu preprečila nadaljevanje nevarne vožnje.

Iz nasprotne smeri je z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik ob cesti in izgubil nadzor nad vozilom. Avtomobil je bočno drsel, čelno trčil v službeni avtomobil policije, potem pa je vozilo odbilo v policista, ki sta stala ob policijskem avtu. Poškodovanima policistoma so kolegi in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč. Enega od njiju so reševali, saj je bil ukleščen pod vozilom.

Po prvih podatkih iz bolnišnice je en policist, Tomaž Bele, utrpel hude telesne poškodbe, drugi pa je lažje poškodovan. Povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu v nesreči niso bili poškodovani.

Prometno nesrečo je povzročil 25-letni voznik z območja Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in so ga policisti že 33-krat obravnavali zaradi cestnoprometnih kršitev, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali.

M. D.