Poslanska skupina SDS zahteva nujno sejo odbora za izobraževanje

(Video) Velik škandal znotraj izobraževalnega sistema, profesor užival kokain, SDS v zaščito dobrega imena in ugleda učiteljskega poklica.

Fotografja je simbolična. Posnetek notranjosti bežigrajske gimnazije. (vir: YouTube)

Dne 21. aprila je bil medijem posredovan zapis s priloženimi posnetki dogajanja ne nedavnem maturatnskem plesu Gimnazije Bežigrad na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ko je eden od profesorjev užival kokain. 

Posnetki prikazujejo uživanje kokaina na sanitarijah, nato pa divje dogajanje na plesišču, ko naj bi istega profesorja od vseh opojnih substanc (drog in alkohola) precej razganjalo in je na koncu tudi padel.

Včeraj pa so iz poslanske skupine SDS zapisali, da za zaščito dobrega imena in ugleda učiteljskega poklica zahtevajo nujno sejo parlamentarnega odbora za izobraževanje.

V zahtevi za sklic so zapisali, da je učitelj javni uslužbenec, ki ga veže kodeks javnih uslužbencev in je hkrati vzgojitelj. S svojim zgledom vzgaja pa naj bo to v službenem ali prostem času, saj je dejansko javna osebnost. Vsak učitelj je učitelj 24 ur na dan. Učitelj je vzornik svojim učencem dijakom, študentom. Poklic učitelja prinaša poleg zahtev strokovnosti in etičnosti tudi odgovornost.

Ob tem so spomnili še na zelo svež spomin na nedostojen in nedopusten incident osnovnošolskega učitelja junija 2020, ko je na predvečer praznika dneva državnosti v središču Ljubljani pokazal svoje intimne dele, ker se ni strinjal s takratno vlado in z ukrepi za zajezitev širjenja COVID-19. Vprašanje politične propagande oziroma agitiranja zajema tudi Zakon o financiranju vzgoje in izobraževanja, oba delodajalca in inšpektorat so reagirali, vendar se je ob tem ponovno pojavilo tudi vprašanje, zakaj bi učitelj nosil posledice za svoje obnašanje v prostem času, so dodali v SDS.

Nadaljevali so, da kot družba skupaj podamo hiter in jasen signal, kaj je sprejemljivo in kaj ne, kaj je prav in kaj ne, predlagatelji nujne seje menijo, da je potrebno različnim deležnikom v šolskem prostoru dati prostor za iskreno in odprto razpravo, od pristojnih pa pridobiti odgovore na nekatera ključna vprašanja.

Predlagatelji nujne seje so prepričani, da bodo odgovori na zastavljena vprašanja dobrodošla pomoč pri pripravi dokumenta, ki naj bi zastavil smernice prihodnjega delovanja slovenskega šolskega sistema in zagotovil, da poklic učitelja (p)ostane eden izmed najbolj cenjenih poklicev.

Gimnazija Bežigrad je doslej sicer že večkrat razburjala javnost.

V nadaljevanju objavljamo posnetek dela dogajanja drogiranja profesorja bežigrajske gimnazije. Ta sicer ne razkriva vsega, celotna zgodba je še bolj pestra. Na gimnaziji so drogiranje profesorja potrdili.

(169) Posnetek drogiranja profesorja na bežigrajski gimnaziji – YouTube

A. L.