Popoln poraz Fajonove in evropske S&D

Včeraj je bila na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu na dnevnem redu tudi razprava o vladavini prava in temeljnih pravicah v Sloveniji, ki jo na evropski parket nenehno tišči Tanja Fajon in pri tem tudi tvorno sodeluje.

Razprava je trajala dobro uro, navzoči evropski poslanci si niso bili enotni. So pa mainstream mediji poročali, da je bilo za razpravo “kar nekaj zanimanja” in da je Slovenija “pritegnila pozornost”.

Fajonova je ob tem na Twitterju zapisala, da je bila razprava o Sloveniji v Evropskem parlamentu, temeljnih pravicah in vladavini prava, kritika slovenske vlade.

In resnica?

Iz fotografij evropskega parlamenta v času razprave je razvidno, da za Slovenijo ni bilo prav nikakršnega zanimanja, kot nam to poskušajo prikazati Fajonova in njeni prijateljski mediji.

Da ni nobenega zanimanja, so očitno vedeli tudi prevladujoči mediji in zelo pazili, katere fotografije so objavili. Tako je spletni portal MMC nacionalne RTV Slovenija objavil fotografijo celo neke druge razprave.

Še zanimivost, na katero je na Twitterju opozoril mag. Uroš Urbanija, direktor vladnega urada za komuniciranje: “Danes je pa dopisnik RTV Slovenija z lekarniško natančnostjo naredil prispevek iz EU parlamenta – predstavnika socialistov in zelenih, ki sta zagovarjala stališče Tanje Fajon, sta nastopila z izjavo. Za ostale, ki se s tem niso strinjali, pa je Igor Jurič samo omenil, da obstajajo.”

Očitno je sicer, da so bili v dvorani le poslanci, ki so se prijavili k razpravi (pa še ti so po svojih razpravah odšli) in še nekaj ljudi, ki se niso imeli kam dati. Vsekakor pa v dvorani ni bilo štiri odstotke evropskih poslancev. Pa še to je zelo optimistična ocena, navajajo tisti, ki so razpravo spremljali v celoti.

Objavljamo fotografije z razprave o Sloveniji v Evropskem parlamentu.

Vir in foto – vir 

M. D.