Pomoč potrebujejo tudi v Nazarjih in Polzeli

Zahvala prostovoljcem v Polzeli.

Pomoč prizadetim v ujmi se nadaljuje. Za območje Črne na Koroškem, Mežice, Solčave, Luč, Mozirja ter naselij proti Ljubnem ob Savinji od sobote do preklica zaradi varnosti velja poseben režim za dostop prostovoljcev. Dostop brez naloga na ta območja ni mogoč.

Uprava RS za zaščito in reševanje je sicer vzpostavila aplikacijo, kjer se prostovoljci prijavijo, vendar pa očitno ta ni dovolj dobro premišljena.

Prostovoljci namreč sporočajo, da je včeraj, na primer, pol avtobusa prostovoljcev iz Cerknice pokazalo sporočilo: “Hvala za prijavo, trenutno nimamo potrebe po prostovoljcih.” Zato se na to ni za zanesti.

 

Ljudje na poplavljenih območjih pomoč potrebujejo. Na primer tudi v Nazarjih. Občina sicer navaja, da naj prostovoljci pošljejo elektronsko sporočilo na naslov: [email protected] s podatki (nazarje.si). Civilna zaščita pa bo to vpisala in po e-pošti poslala dovolilnico za vstop. Vendar zgoraj omenjeni prostovoljec, ki pomaga že vse od začetka, navaja, da gremo lahko do gasilskega doma v Nazarjih, kjer nas bodo brez težav razporedili.

Za pomoč prostovoljcev, ki so psiho-fizično propravljeni, prosi tudi Civilna zaščita Občine Polzela (Polzela). V sporočilu so zapisali: “Starejši občani, ki sami ne zmorejo, vljudno prosijo za pomoč pri čiščenju stanovanjskih objektov in odstranjevanju inventarja iz poplavljenih stanovanj.”

Vse, ki bi bili pripravljeni priskočiti na pomoč, prosijo, da svojo pripravljenost sporočijo na telefonsko številko 03 703 32 00.

V Polzeli so še dodali: “Za topel obrok bo poskrbela Civilna zaščita, za ustrezna oblačila in obutev pa vas prosimo, da poskrbite sami. V kolikor imate možnost uporabe lastnih lopat, vas vljudno prosimo, da jih vzamete s sabo.”

Iz dosedanjih sporočil je še razvidno, da je priporočljivo, če se z vsem sami opremimo (tudi z vodo in hrano).

Kako pomagati tudi na drugih področjih, pa lahko preverite tudi na povezavi: Če želite pomagati ljudem! 

Polzela, Savinja, 4. avgust 2023 (vir: Twitter)

M. D.