Policija prejela prva hibridna patruljna vozila

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Policija je danes slovesno prevzela v uporabo prva specialna patruljna vozila na hibridni pogon. Gre za 41 specialnih patruljnih vozil na hibridni pogon, poleg tega pa še deset civilnih specialnih hibridnih vozil in pet specialnih patruljnih terenskih vozil.

Ob tem je minister za notranje zadeve Aleš Hojs še povedal, da so letos za polovico povečali vpis v Policijsko akademijo, v dveh letih bo vpis glede na dosedanjih 120 usposobljenih policistov letno podvojen.

Hkrati so povečali sredstva za osebno opremo in zaščito policistov. Vozila pa so zagotovo ena najbolj potrebnih orodij, ki jih uporabljajo pri svojem delu.

Vsa vozila so bila dobavljena v dogovorjenem roku, kar je v letošnjem, za avtomobilsko industrijo izredno težavnem letu, velik uspeh, predvsem zaradi težav z dobavo polprevodnikov in posledičnim ustavljanjem proizvodnje pri večini blagovnih znamk. Vozila je dobavilo podjetje Toyota Center Ljubljana.

V državnem zboru sta trenutno v potrjevanju državna proračuna za prihodnji dve leti, po katerih bo policija, če bosta potrjena, prejela največ denarja v zgodovini samostojne Slovenije.

M. D.