Policija potrdila: Štirje migranti v podhodu železniške napadli par, žensko posilili

Podhod Vilfarjeva.

Štirje moški so v soboto zvečer v podhodu na Vilharjevi cesti ob železniški postaje v Ljubljani napadli par. Moškega so poškodovali, žensko pa posilili, je poročala Nova24TV. Dogodek je potrdila tudi policija.

 

“Potrdimo lahko, da smo bili v noči iz sobote na nedeljo obveščeni o kaznivem dejanju zoper spolno nedotakljivost na območju Bežigrada. V dogodku je bila ena oseba lažje poškodovana, policisti pa vse okoliščine dogodka še preverjajo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Več podatkov vam zaradi sekundarne viktimizacije žrtve, ter interesa preiskave ne moremo posredovati.”

Tako so iz policije odgovorili na vprašanje, ali je točno poročanje Nove24TV o pretepenem moškem in posilstvu ženske v podhodu na Vilharjevi. Ostale podrobnosti za zdaj niso znane, očitno pa je, da policija bolj ali manj skriva tovrstne dogodke, v katere so vpleteni migranti. Za varnost ljudi bi bilo namreč pomembno, da bi policija prebivalstvo preventivno opozarjala na nevarnosti, ki jih v državi predstavljajo prišleki brez dokumentov in znane kazenske evidence.

Zanimivo tudi je, da se policija sklicuje na t. i. sekundarno viktimizacijo žrtve, čeprav nihče ne ve za imena žrtev.

A. V.