Policija ne dvomi v resničnost izpovedi Moravca glede ugrabitve

Mirko Moravec

Na policiji smo preverili, ali obstaja kakršen koli dvom, da 79-letni Mirko Moravec iz Malega Nerajca v Beli krajini ni bil ugrabljen od migrantov. Odgovorili so, da glede na ugotovljeno ni nobenega dvoma v to. Pri ugrabitvi, odvzemu motornega vozila in ropu so sodelovali le tujci, sodelovanja drugih oseb pri tem niso ugotovili.

 

Alenka Drenik iz novomeške policijske uprave nam je včeraj odgovorila, da so novomeški kriminalisti v petek, 10. maja 2019, opravili policijsko zaslišanje osumljencev kaznivih dejanj ugrabitve, odvzema motornega vozila in ropa. V popoldanskih urah pa so kriminalisti osumljence – državljana Maroka in dva državljana Alžirije s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju za vse tri odredil pripor.

V postopku ni bilo ugotovljenih okoliščin, ki bi povzročile kakršenkoli dvom o obstoju kaznivih dejanj. Prav tako ni bilo ugotovljenih okoliščin, ki bi kazale na vpletenost drugih oseb v kazniva dejanja, navajajo na policiji.

Mirko Moravec, ki se je po ugrabitvi najprej zatekel k prvi hiši v kraju Prelože pri Lokvi, je bil najprej zaslišan na policijski postaji Sežana, ki jo vodi Jožef Muhič. Policisti v Sežani so pri tem zavarovali tudi vse dokaze, med drugim tudi obleko ugrabljenega Moravca, ponudili so mu tudi zdravniško pomoč. Nadaljnje postopke so prevzeli novomeški policisti, ki so z ugrabljenim opravili še dodatne pogovore.

Vodstvo policije je o tem poročalo na novinarski konferenci, poročilo o tem je dostopno tukaj: policija.si/

J. M.