Pogodba za rekonstrukcijo lokalne ceste Šmarje – Pleterje podpisana

Podpis pogodbe: župan Jože Simončič in Martin Gosenca, predsednik uprave CGP.

Danes sta v prostorih Občine Šentjernej Jože Simončič, župan Občine Šentjernej, in Martin Gosenca, predsednik uprave CGP d. d., podpisala pogodbo za rekonstrukcijo lokalne ceste Šmarje  – Pleterje (2. faza).

Vrednost pogodbenih del znaša 179.797,60 evra. Sredstva ima Občina Šentjernej zagotovljena z veljavnim proračunom. CGP Novo mesto pa bo z deli začel v ponedeljek, 1. junija, z deli bo zaključil do 15. septembra 2020.

Za investicijo je bil izdelan projekt PZI »Rekonstrukcija lokalne ceste LC 395 141, od križišča v Šmarju do križišča za Pleterje«, ki ga je izdelalo podjetje Stia. Glede na projekt so bili za investicijo izdelani novelirani popisi s predizmerami.

Prvi del navedene ceste je bil urejen v letu 2016, v zdajšnjem naročilu pa bo odstranjen obstoječi poškodovani nasip, izvedeni bodo temelji ter zgrajen nov nasip, urejeno bo odvodnjavanje ter položen nov dvoslojni asfalt. Obstoječe vozišče lokalne ceste Šmarje – Pleterje je zelo slabo. Površina vozišča je lokalno razpokana s posameznimi širokimi in mrežastimi razpokami, obrabljena in posedena.

Z zaključeno investicijo se bo izboljšala prevoznost ceste, omogočeno bo lažje vzdrževanje navedenega odseka, odpravilo se bo poplavljanje nižje ležečih objektov ob večjih padavinah ter izboljšala splošna prometna varnost, so sporočili z občine Šentjernej.

Cesta Šmarje – Pletarje

Foto in vir: Občina Šentjernej

C. R.