Pod Gorjanci prenova pomembne prometnice, ki povezuje tri krajevne skupnosti

Lokalna cesta do Pangrč Grma, pod Gorjanci (vir: MO NM)

Župan Gregor Macedoni in predsednik uprave hrvaškega Gradbenega podjetja Krk Sanjin Purić sta v Gabrju podpisala pogodbo za prenovo enokilometrskega odseka tamkajšnje lokalne ceste do Pangrč Grma, ki je pomembna cestna povezava treh krajevnih skupnosti: Gabrje, Stopiče in Dolž.

Naložbo v vrednosti približno 1,2 milijona evrov bo v celoti pokrila Mestna občina Novo mesto.

Dela se začnejo v prihodnjih dneh in bodo zaključena predvidoma do oktobra prihodnje leto, s tem bo poskrbljeno tudi za okrepitev prometne varnosti, saj je cesta Pangrč Grm–Gabrje pomembna in prometna šolska pot pod Gorjanci.

Naložba obsega prenovo približno enokilometrskega cestnega odseka z dvema mostovoma prek potokov Sovpat in Babni potok ter ureditev strug pod tema mostovoma, cestnega vodnega odtoka in prometne signalizacije.

S prenovo občina nadaljujejo nadgradnjo krajevne infrastrukture, ki je tudi izhodišče za dostop do Gorjancev. Občina je v zadnjih letih v Gabrju uredila vaško središče z avtobusnim obračališčem, lani so se tamkajšnji gasilci razveselili novozgrajenega prizidka gasilskega doma, za izletnike in pohodnike, ki se podajajo na Gorjance, pa je pod cerkvijo na voljo urejeno avtomobilsko parkirišče.

Kot je poudaril župan Gregor Macedoni, s krajevno skupnostjo dobro sodelujejo in v prihodnje v stavbi gabrške stare šole načrtujejo še ureditev prostorov za otroški vrtec.

Vir: MO NM

M. D.