Po protestu posilil odraslo hčer

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Maribor pretresa grozovit zločin, saj je moški domnevno posilil svojo odraslo hčer. Potem ko sta se skupaj udeležila protivladnih protestov, jo je povabil k sebi domov. Tam naj bi jo začel prepričevati, da sploh ni njegova hči. Zaradi popitega alkohola se žrtev dogodka ne spomni, so pa v bolnišnici, kamor je naslednji dan odšla na pregled, njeno zgodbo o posilstvu potrdili.

Storilec, 54-letni Mariborčan, je sicer že stari znanec policije, v devetdesetih letih je bil vpleten v strelski incident in v zaporu preživel pol leta. Pozneje je bil ponovno aretiran zaradi prekupčevanja z mamili in obsojen na 7 let zapora. Bil naj bi eden od vidnejših članov samooklicane Štajerske varde, so o tem zapisali na portalu Siol.net.

Po protestu naj bi jo oče povabil k sebi domov, kjer ji je ponudil alkohol in jo prepričeval, da ni njen biološki oče. Nato naj bi si jo vzel brez njene privolitve in ji storil silo. Zaradi preveč popitega alkohola je oškodovanka zaspala pri očetu. Ko se je naslednje jutro zbudila, je dojela, kaj se je zgodilo prejšnji dan. Odšla je v bolnišnico, kjer so njeno zgodbo posredovali policiji.

Mariborski policisti so za Siol.net potrdili, da so prijeli prijavo. Zaradi očitanega posilstva mu grozi od enega do deset let zapora.

Več o tem lahko preberete tukaj

M. D.