Peticija: Proti migrantskemu centru v Beli krajini

Protest v Črnomlju, 12. oktobra 2016, kjer so trg pred občinsko stavbo (poleg okoli 800 protestnikov) zasedli tudi bagerji. (vir: FB)

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini vnovič zbira podpise pod spletno peticijo proti migrantskemu centru v Beli krajini. Tokrat se obeta po neuradnih informacijah postavitev na območju Metlike.

Na svoji Facebook strani (CIBelakrajina/) so zapisali, da se tudi v letu 2018 nakazuje možnost postavitve migrantskih centrov v Beli krajini, zato nadaljujejo s peticijo tudi v tem letu. Zapisali so, da je Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov objavil več razpisov za postavitev sprejemno-registracijskega centra v jugovzhodni Sloveniji, o čemer smo poročali tudi na našem portalu.

V Civilni iniciativi so zapisali: »Temu Belokranjci ostro nasprotujemo in sporočamo Ljubljani: Če si vedno pozabila na nas, pozabi tudi zdaj! Belokranjci namreč ne bomo tiho čakali, da nam do konca uničite našo deželo in se bomo vsakršni takšni nameri ostro uprli!«

Spomnimo. Civilna iniciativa je jeseni 2016 že zbirala podpise, nato je v središču Črnomlja pripravila protestno zborovanje. Ta protest je bil tudi največji v Beli krajini v zgodovini samostojne Slovenije.

Takrat so postavitev migrantskega centra na območju Črnomlja preprečili.

Peticijo proti migrantskemu centru v Beli krajini je doslej podpisalo 1.346 podpisnikov, podpisati jo je možno na naslednjem spletnem naslovu:

www.pravapeticija.com/proti_migrantskemu_centru_v_beli_krajini

S protesta oktobra 2016, s katerim so Belokranjci in Belokranjke preprečili postavitev migrantskega centra na območju Črnomlja.

C. R.