Otrokom v Regrči vasi grozi nevarnost, ker občina in koncesionar ne opravita svojega dela

Igrišče ob stavbi Krajevne skupnosti v Regrči vasi, Novo mesto

Na portal Moja Dolenjska se je obrnil bralec iz Regrče vasi in opozoril na nevarnost, ki preti otrokom na igrišču ob stavbi Krajevne skupnosti v Regrči vasi. Tam je namreč pred 10 dnevi nekdo razbil železni pokrov, ki nepooblaščenim osebam preprečuje dostop do električne napeljave v svetilki javne razsvetljave. Ta stoji neposredno ob tamkajšnjem nogometnem in otroškem igrišču.

Ker je obstajala nevarnost, da bi kateri od otrok, ki se tam dnevno igrajo, prijel za električno napeljavo, je o razbitem pokrovu obvestil pristojne na novomeški občini. Miloš Dular, pomočnik vodje urada za gospodarske javne službe, mu je, kot pravi, zagotovil, da bo o tem nemudoma obvestil občinskega koncesionarja, ki je zadolžen za javno razsvetljavo, in da bo zadeva urejena še isti dan.

Urejenost po novomeško.

Tisti dan je nekdo res prišel, a je zadevo uredil le na pol. Namesto železnega pokrova, ki ga ni mogoče sneti, je na odprtino, ki zakriva električno napeljavo in preprečuje, da bi nekoga stresla elektrika, namestil le nekakšen pokrov iz priložnostno izrezane plastične vodovodne cevi, tega pa na svetilko pritrdil le s t. i. izolirnim trakom. »Zadeva je narejena tako, da jo lahko vsak trenutek sname vsak, med drugim tudi otroci, ki v svoji radovednosti pogosto pozabijo na previdnost. Zato sem še isti dan o tem, kako je narejena zadeva, znova obvestil Dularja, a odgovora tokrat ni bilo več. Zdaj je od takrat minilo že več kot teden, a se nihče od odgovornih ne zgane. Se bodo zganili šele potem, ko bo katerega od otrok stresla ali ubila elektrika? Kdo bo v tem primeru prevzel odgovornost,« se sprašuje naš bralec.

M. R.