Revoz dobil novega direktorja

Novomeški Revoz je v petek dobil novega predsednika uprave in direktorja tovarne. To je postal Kaan Ozkan, ki je nasledil Raynalda Jolyja. Ozkan prihaja iz turške Burse, kjer je bil direktor Renaultove tovarne za sestavo vozil. Leta 1989 je diplomiral na področju industrijskega inženirja, med letoma 1989 in 1992 se je dodatno izobraževal v Franciji. V turški podružnici so letno izdelali približno 360 tisoč vozil, v njej je zaposlenih okrog 3500 oseb.

Dosedanji direktor Raynald Joly po 13 mesecih vodenja novomeške tovarne odhaja v Pariz, kjer bo direktor učinkovitosti mehanskih tovarn skupine Renault.

Iz Revoza so še sporočili, da so uspešno končali projekt začetka proizvodnje tretjega modela v tej tovarni, to je clia 4, proizvodna pa obratuje z največjo zmogljivostjo. Dnevno izdelajo okoli 900 vozil, delajo v treh izmenah, sprememb na tem področju ne predvidevajo. Skupaj z agencijskimi delavci zaposlujejo približno 3400 ljudi. Z zaposlovanjem še vedno nadaljujejo in pričakujejo, da bodo letos zaradi clia 4 proizvodnjo povečali za 30 do 40 odstotkov.