Osilnica: Napeto, že dan po volitvah posredovala policija

V Osilnici je prišlo do spremembe pri vodenju te najmanjše občine v Sloveniji. Na nedeljskih volitvah je bila za županjo s 15 glasovi prednosti izvoljena 40-letna Alenka Kovač, kandidatka iz stranke SMC, ki je že naslednji dan poklicala policijo, ker naj bi 58-letni Antun Volf, nekdanji župan in tudi tokratni županski kandidat, iz občine odnašal dokumentacijo.
Na policiji so pojasnili, da Volf ni naredil kaznivega dejanja ali prekrška, saj ima polni mandat, ki bo trajal še mesec dni. Volf je dejal, da ni odnašal dokumentov, ki bi bili pomembni za občino. Kovačeva pa naj bi se ob tem spraševala, kaj vse se lahko v tem času zgodi z občinskimi dokumenti in računalniki.
Volf in Kovačeva sta bila na bojni nogi že v času predvolilne kampanje, medsebojni očitki so leteli na vse strani. Vendar pa je tako, da se bodo morali v občinskem svetu precej poenotiti, če bodo hoteli dobro kraju. Stranka SMC, ki ji pripada Alenka Kovač, ima namreč le 1 svetnika.
V 9-članskem občinskem svetu ima stranka Nova Slovenija – krščanski demokrati 4 svetnike, Lista Antuna Volfa 2, stranka SMC pa le 1.
Na tokratnih lokalnih volitvah je volilo 286 volivcev in volivk (od 351). Volilna udeležba je bila 81,48-odstotna. Kovačeva je prejela 148 glasov, Volf pa 133, razlika je le 15 glasov v prid Kovačeve.

Občina Osilnica z 19 naselji je bila ustanovljena leta 1995 in ima vsega 365 prebivalcev. Na kvadratni kilometer živi vsega 10 prebivalcev. Antun Volf je občino vodil tri mandate.

J. M.