OŠ Šmihel: Šport in umetnost z roko v roki s Prešernom

Prireditev v okviru kulturnega dneva v Osnovni šoli Šmihel, Novo mesto (vir: OŠ)

V torek, 7. februarja, so učenci od 4. do 9. razreda izvedli kulturni dan in ga povezali s projektom Rastoča knjiga, ki na šoli poteka že sedmo leto.

V čast Prešernu so dan pričeli s petjem državne himne.

Prvo uro so namenili Prešernu in pomenu kulturnega praznika ter na ustvarjalen način predelali Prešernove pesmi. Učenci so se seznanili tudi s ponudbo brezplačnih dogodkov v domačem kraju in drugod po Sloveniji.

Drugo uro so se pogovarjali o bontonu in podali svoje predloge za nastanek BONTONA OŠ ŠMIHEL. V nadaljevanju je vsak razred ustvaril svojo razredno himno, izbral razredni grb ter izbrano pesem nadgradil še s plesom.

Dan so zaključili z ogledom kulturne prireditve v šolski telovadnici, kjer so se predstavili športni in umetniški talenti in tako zajeli tematsko nit kulturnega dne.

V šolski knjižnici so si obiskovalci lahko ogledali priložnostno razstavo o Prešernu. Med razstavljenimi knjigami je največ zanimanja požel faksimile Prešernovih Poezij.

Pripravili: Medijski center OŠ Šmihel s koordinatoricama projekta, knjižničarko Marjetko Dragman in učiteljico Mojco Klobučar

Foto utrinki:

M. D.