Organizirano silvestrovanje na prostem

(Vir: arhiv; novomesto.si)

Na Dolenjskem, Kočevsko-ribniškem in v Beli krajini novo leto z zabavo na prostem, sodeč po napovedih, nameravajo pričakati v Novem mestu, Črnomlju, Kočevju, Ribnici, Sodražici in Mokronogu. Ognjemetov ne bo, v Sloveniji bo ta edino v Ljubljani.

Za današnjo najdaljšo (silvestrsko) noč v letu so prireditve napovedane v krajih:

V Črnomlju se bo silvestrovanje s skupino Nočni skok začelo ob 21. uri, potekalo bo na parkirišču pred črnomaljskim gradom

V Novem mestu bo silvestrovanje potekalo na Glavnem trgu. Ob 21. uri bo nastopila Batista Cadillac. Ob 22.30 uri bodo nastopili Vlado Kreslin & Mali bogovi, ob 0.30 pa Balkan Boys.

V Kočevju bo otroško silvestrovanje z Romano Kranjčan, na velikem odru pri Srednji šoli Kočevje se bo začelo ob 12. uri.

Silvestrovanje na prostem, na zelenici pri Srednji šoli, se bo začelo ob 21. uri, nastopili bosta dve lokalni skupini: KočevSKA orkestra in Inšpektorji.

V Ribnici obljubljajo zabavo s skupino Fortissimo, potekalo bo na ribniškem gradu.

Sodražica: Za danes prirejajo pester zabavni program za otroke, imenovan Silvesterček, nastopil bo ansambel Zdomarji, začelo se bo ob 11. uri, pod streho sodraške tržnice.

Mokronog: Silvestrovanje na prostem se bo začelo ob 22. uri, organizira ga Turistično društvo Mokronog, potekalo bo na parkirišču pred barom Paradiž.

M. D.