Je Golob zapustil ženo in se odselil od doma?

Golobova graščina na območju Nove Gorice (vir: Google Street)

Prispevek je bil objavljen 16. februarja 2022, prebralo ga je 70.617 bralcev in bralk portala. 

S portala pozareport.si so Robertu Golobu že minuli ponedeljek poslali naslednja pisna vprašanja:

  • Ali drži, da se je odselil od doma, menda skupaj s hčerko, sinova pa naj bi ostala pri mami oziroma ženi Jani Nemec Golob?
  • Ali to pomeni, da se Golob ločuje oziroma je morda že ločen?
  • Če to drži, kje Golob zdaj živi? Po nekaterih (lokalnih) informacijah naj bi namreč živel v Solkanu, menda v hiši sodelavca iz GEN-I, A. K.?

Novinar, urednik in lastnik portala Bojan Požar je v današnjem članku zapisal, da iz Nove Gorice prihajajo številne informacije glede Goloba.

To je sicer razumljivo, saj gre za političnega povratnika z daljšo zgodovino in težkim nahrbtnikom, še iz časov velike LDS, ko/kjer Golob ni veljal za ravno najbolj priljubljenega. Zato so s portala Golobu poslali vprašanja, na katere ta ni odgovoril.

Požar pa navaja, da poznavajoč način dela Roberta Goloba ni izključeno, da bo na novinarska vprašanja poskušal odgovoriti šele čez nekaj časa, toda v kakšnem drugem bolj kontroliranem mediju, za zdaj pa odgovore na vprašanja in “govorice iz Nove Gorice” očitno prikriva.

Na družbenih omrežjih sicer že nekaj časa ugotavljajo, da se Golob izogiba odgovorom na vprašanja, ki so povezana z njegovo družino. No, nekateri ga tega niti ne sprašujejo.

Zakonca Jana Nemec Golob in Robert Golob sta (bila) tudi sodelavca in poslovna partnerja, pri projektih državnega GEN-I. Jana Nemec Golob je delala v marketingu.

Že pred leti pa so nekateri mediji objavili, da ima Golob do svojega doma v Novi Gorici urejeno razsvetljavo kot ruski oligarh – luči so se prižigale dve uri prej in ugašale kasneje kot drugje. Nekateri so že takrat poročali, da živi kot ruski oligarh.

M. D.