Odstranitev prvih metrov ograje na meji s Hrvaško

Mejni prehod Krmačina (vir: policija.si)

Ministrstvo za notranje zadeve je sporočilo, da bodo jutri, v petek, začeli z odstranjevanjem prvih metrov ograje na meji s Hrvaško. 

Začelo se naj bi na metliškem koncu, fototermin in izjava za medije je predvidena ob 13. uri na mejnem prehodu Krmačina v občini Metlika.

Ograjo bodo odstranjevali vojaki Slovenske vojske, predvidevamo, da bodo s tem začeli že dopoldne, ob 13. uri pa bo zgolj “pomembna” izjava in fototermin “pomembne” ministrice.

Gre za “zelo pomemben” dogodek, saj bosta na njem sodelovala celo ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

Bobnarjeva, ki je bila del ekipe pri vzpostavljanju ograje, je zdaj namreč povsem spremenila mišljenje oz. poistovetila ga je z mnenjem zagovornikov nezakonitih migracij.

Z ministrstva so namreč sporočili, da dogodek “nakazuje novo smer migracijske politike v Sloveniji”. Mnogi pa se sprašujejo, kaj je nova vladajoča ekipa dolžna tihotapcem z ljudmi (nezakonitimi migranti), da je s temi dejanji pripravljena ogrožati nacionalno varnost države in njenih državljanov?

Za prehode meje imamo v Sloveniji namreč mejne prehode.M. D.