Odprta kuhna z novostmi še zadnjič letos v Novem mestu

Jutri, v soboto, 21. septembra, bo na Glavnem trgu v Novem mestu ponovno in hkrati zadnjič letos gostovala Odprta kuhna. Na Dolenjsko bo pripeljala tudi kupček slastnih novosti, saj se bodo kulinarični karavani pridružili štirje novi ponudniki. Slovo od koledarskega poletja bo ob dobrotah od blizu in daleč, ki jih bodo gurmanski mojstri pripravljali od 10. do 21. ure, tako še posebej okusno, navajajo prireditelji.

V Novo mesto bo prišlo okoli 30 različnih ponudnikov, ki navdušujejo dobrojedce po vsej Sloveniji, med njimi tudi tudi štirje takšni, ki se ob Krki doslej še niso predstavili.

S prvimi odtenki jeseni se bo odlično ujela tradicionalna pisana paelja, ki jo bodo v atraktivni veliki ponvi pripravljali pri stojnici ponudnika Španska vas. Za zdravje, svežino in energijo bodo poskrbeli pisani smutiji ekipe Green Republic – Smoothies & more, najsodobnejše trende ulične kulinarike pa bodo predstavili pri EK Bistroju in na stojnici TINK superfood café. Prvi bodo lačne s pastrami sendvičem popeljali na utripajoče ulice New Yorka, drugi pa bodo s sončnimi Poké skledami, polnimi sveže zelenjave, lososa ali tune ter riža z okusnim prelivom jedce ponesli na čarobne Havaje.

Odprti kuhni se bodo pridružili tudi domačini iz pivnice Kralj Matjaž ter mojstri iz Hiše Fink, na Glavnem trgu pa bodo obiskovalci lahko izbirali tudi med številnimi drugimi dobrotami pri ponudnikih Argentino Steakhouse, Atelier Karim, Dežela okusov, Dnevni bar Pr’Mrtinet, Gostilna Čad, Gostilna in pivnica Stari pisker, Indijska restavracija Namasté, JEDU Wurst & Dogs, Kuhinja Krušič, Moji štruklji Slovenije, Restavracija Kitajski vrt, Restavracija Shambala, Roza slon, Skuhna, Super hrust, Taverna Tatjana, TWISTER Ice Cream rolls, Veganika in Yildiz Han – hiša turške kulinarike.

Žejni se bodo lahko oglasili na pivu na stojnici Craft beer, na sadno-zeliščnih napitkih in jesenski pumpkin spice latte pri ekipi Experiment; no ART = no FUN, na kozarčku rujne kapljice pri J & B vinoteka ali pa poletju v slovo nazdravili z džin tonikom na stojnici Brina.

Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne, je povedal, da je to Dolenjska sprejela odprti rok in da verjame, da bodo gurmanke in gurmane v tem delu Slovenije lahko razvajali tudi v prihodnje.

Vir in foto: Odprta kuhna

C. R.