Odmevno: Ko pridejo do upokojencev, so na vrsti porscheji

Porsche poslanca stranke SAB Marka Bandellija. (vir: Siol.net)

V javnosti je završalo. Poslanec Stranke Alenke Bratušek (SAB), to je stranke, ki na brutalen način prevzema stranko DeSUS, Marko Bandelli, se po novem prevaža s športnim turbo porschejem. Parkira ga v garažni hišo sredi Ljubljane, fotografije je objavil portal Siol.net.

Bandelli si je nabavil beli športni turbo porsche z rdečo streho in registrsko oznako, z očitnimi kraticami svojega imena in priimka ter številko, ki nakazuje, da gre najverjetneje za njegov drugi avtomobil.

Očitno je, da nekateri, ko menijo, da imajo dovolj upokojenskih glasov, tistih, ki prejemajo po 600 evrov pokojnine, v svoji prevzetnosti planejo kar na porscheje. Samo porscheji so očitno dovolj dobri za njih.

Spomnimo. Stranka SAB je v času, ko je vlado vodil Marjan Šarec in je bila koalicijska stranka, upokojencem obljubila “bajnih” 6,5 evra višjo pokojnino mesečno, letno 78 evrov. Pa še to le ob pogoju 2,5-odstotne gospodarske rasti. V SAB z Bratuškovo na čelu so to razglašali kot veliko zmago, upokojenci bodo “rešeni revščine”. No, njihova vlada se je kmalu poslovila, v času zdajšnje vlade pa so pokojnine povečale za okoli 7 odstotkov, hkrati so upokojenci prejeli še dvakratni solidarnostni dodatek v času epidemije.

Spomnimo tudi na Karla Erjavca in njegov modri porsche, razkritje pa mu je odneslo precej volilnih glasov, nazadnje je odpihnilo tudi njega.

Porsche poslanca SAB Marka Bandellija.
Porsche Karla Erjavca.

A. L.