Kronika: Več vlomov in tatvin

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti včeraj intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 177 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja listin, vloma in tatvin.

V Novem mestu so osumljencu nasilja v družini  izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

S PU Novo mesto so izpostavili naslednje dogodke:

Vlomi in tatvine

Na delovišču pri Laščah na območju Žužemberka je v noči na 14. 10. nekdo iz dveh premičnih semaforjev odtujil akumulatorja.

V današnji noči (na 15. 10.) je v Lastovčah (Novo mesto) neznanec skozi vrata poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Ob sprožitvi alarma je storilec pobegnil.

V Zobčevi  ulici v Novem mestu je v noči na 15. 10. nekdo vlomil v osebni avtomobil  in  odtujil električno ročno orodje. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nezakoniti prehodi državne meje: Prijeli 12 migrantov

Na območju Ponikev (PP  Brežice) so izsledili in prijeli dva državljana Afganistana in v Novi vasi pri  Mokricah (PP Brežice) 10 državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki s  nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

C. R.