Odmevno: Goloba mika funkcija evropskega komisarja

Robert Golob in Tina Gaber (vir: arhiv)

O tem, da Robert Golob pripravlja privatizacijo dela državne energetike, kjer naj bi lastniško sodelovala tudi Tina Gaber, se govori že dlje časa. Zdaj pa navajajo, da si Golob po evropskih volitvah želi še funkcijo evropskega komisarja.

Golobove interese v zadnjem času v javnosti zagovarja Matej Arčon, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, iz Šempetra pri Novi Gorici, na lanskih volitvah je kandidiral v dveh volilnih okrajih (Nova Gorica 1 in Nova Gorica 2).

Arčon je v svojih prizadevanjih brezpogojnega zagovarjanja svojega šefa včasih neroden in s svojimi izjavami tudi marsikaj razkrije. Med drugim je zdaj razkril tudi to o Golobovih željah postati evropski komisar, ne pa evropski komisar za energetiko, kot so to domnevali nekateri.

O tem, da Golob v vlogi predsednika vlade vse moči usmerja v privatizacijo dela državne energetike, smo poročali že večkrat. Spletni portal pozareport.si pa je včeraj še razkril, da naj bi pri privatizaciji lastniško sodelovala tudi Tina Gaber. Če to drži, bo to škandal brez primere.

Požar razkriva še eno zanimivost. Golob si je pred časom Gabrovo neizmerno želel predstaviti francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu. To se je tudi zgodilo. Nadaljnje razmerje in sodelovanja pa naj bi ohladila  Macronova žena (Brigitte Macron), potem ko naj bi francoske obveščevalne službe predsedniškemu paru postregle s podatki o liku in delu Gabrove v Monaku.

Dodatno so nekateri mediji razkrili srečanje Gabrove z Žigo Debeljakom, predsednikom Slovenskega državnega holdinga (SDH). Opažena sta bila v eni od ljubljanskih restavracij, kjer sta sedela v posebni sobi. Srečanje je bilo, milo rečeno, čudno, saj SDH bdi nad celotnim državnim premoženjem, Gabrova bi Debeljaku lahko prenašala različna sporočila, možno pa je tudi obratno. (Vir) Tudi Debeljak je namreč Golobova izbira.

M. D.